Hidroizolacija temeljev

+4 692 837

Pokličite nas

info@fasaderstvo-ison.com

Pišite nam

Izdelava fasade v vašem kraju

Obiščite nas

Hidroizolacija kot učinkovita zaščita

V grobem je hidroizolacija zaščita pred vlago in zunanjimi vremenskimi vplivi, ki se jo za primarni namen uporablja pri zaščiti temeljev, uporablja pa se tudi za zaščito teras, balkonov in ostalih pomožnih objektov. V grobem je hidroizolacija zaščita pred vlago in zunanjimi vremenskimi vplivi, ki se jo za primarni namen uporablja pri zaščiti temeljev, uporablja pa se tudi za zaščito teras, balkonov in ostalih pomožnih objektov.

Ločimo vertikalno in horizontalno hidroizolacijo. Prva izolira stene, ki so zasute z zemljo, drugo položimo vzporedno s tlemi v vnaprej narejeno betonsko ploščo. Njena vloga je, da preprečuje vdor kapilarne vlage, ki bi lahko prišla iz temeljev hiše. Praviloma jo zgradimo na objektih brez kleti.

Postopek hidroizolacije objekta

Kakšen je postopek hidroizolacije objekta?

Ogled objekta & ponudba

Naši strokovnjaki se oglasijo na lokaciji vašega objekta, kjer želite izdelavo hidroiolacije. Po pogovoru s stranko, pregledu objekta in vaših željah, pripravimo ponudbo in določimo predviden datum izvedbe del.

Izdelava hidroizolacije

Vso opremo zagotovimo mi. Uredimo novo hidroizolacijo ali saniramo dotrajano ter poskrbimo za odvoz odpadnega materiala. V skladu z dogovorom, lahko ocenimo še zahtevnost ostalih del okoli hiše.

Pregled hidroizolacije

S stranko na koncu pregledamo vsa izvedena dela in vaše zadovoljstvo, ki nam je ključno pri realizaciji projekta. Vodijo nas izkušnje iz preteklih let, ker nam je že veliko strank zaupalo izdelavo fasade.

Polaganje hidroizolacije

Kot smo že napisali, hidroizolacija temeljev hiše mora biti izvedena kakovostno in pravilno, da bo uspešno opravljala svojo nalogo – učinkovito zaščitila vaš objekt.

Če kvalitetne hidroizolacije temeljev ni, bo slejkoprej prišlo do vdora vode. Izjavalec naj bo kvaliteten in izkušen, da bo pozoren na vse malenkosti.

Strokovnost

Kvaliteta

Garancija

Polaganje hidroizolacije običajno poteka v več korakih

Priprava podlage: pred polaganjem hidroizolacije se temelji očistijo in osušijo ter se odstranijo vsi ostanki starega materiala.

Polaganje hidroizolacijskega materiala: hidroizolacijski material se položi na temelje in se pritrdi z lepilom, kavljem ali kakšnim drugim pritrdilnim sredstvom.

Zatesnjenje spojev in sklepov: med polaganjem hidroizolacije se zadela vse spoje in sklepe, ki jih je treba zatesniti z dodatnim tesnilnim materialom, da se prepreči vdor vode.

Zaščitni sloj: na koncu se na hidroizolacijski material položi zaščitni sloj, ki ščiti hidroizolacijo pred mehanskimi poškodbami in UV-sevanjem.

Kvaliteta opravljenega: ko je hidroizolacija postavljena, se izvede pregled kvalitete, da se zagotovi, da so bili vsi koraki izvedeni pravilno.

Hidroizolacija kleti od znotraj

Hidroizolacija kleti od znotraj je postopek, ki je sestavljen iz več korakov:

Priprava podlage: pred začetkom dela je potrebno kletno podlago očistiti pred prahom, umazanijo in drugimi stvarmi, ki bi lahko motile oprijem hidroizolacijskega materiala.

Priprava raztopine: hidroizolacijska raztopina mora biti pripravljena po navodilih proizvajalca. To lahko vključuje mešanje različnih sestavin ali redčenje raztopine.

Nanos hidroizolacijskega materiala: hidroizolacijski material nanašamo na podlago z valjčkom, čopičem ali razpršilcem. Zagotoviti je treba, da je material enakomerno nanešen in da ne nastane prevelika pokrivnost.

Sušenje in montaža: po nanosu material pustite, da se posuši po navodilih proizvajalca. Med sušenjem je treba paziti, da se material ne poškoduje in da se ne ustvari prevelika količina pokrova.

Končna obdelava: ko je material popolnoma suh, ga je potrebno pregledati in odstraniti vse nepotrebne obloge. Po potrebi se lahko nanese dodatna plast hidroizolacijskega materiala.

Sanacija poškodb: v primeru, da se na hidroizolaciji ugotovijo poškodbe, kot so razpoke ali puščanja, jih je potrebno sanirati pred nadaljevanjem del.

Najpogostejše napake pri izvedbi hidroizolacije

Nepravilna priprava podlage: če podlaga ni ustrezno očiščena in ravna, lahko voda prodre skozi neenakomernosti in poškoduje hidroizolacijo.

Nepravilna uporaba materiala: če se hidroizolacijski material ne uporablja v skladu z navodili proizvajalca, lahko pride do napak v izvedbi, kot so prekomerna poraba materiala ali neenakomerna debelina sloja.

Nepravilno vzdrževanje: če se hidroizolacija ne redno vzdržuje in pregleduje, lahko napake, ki se pojavijo v času izvedbe, ostanejo nezaznane in povzročijo škodo.

Bitumenska hidroizolacija

Bitumenska hidroizolacija je vrsta hidroizolacije, ki se uporablja za zaščito streh, tal, temeljev in drugih površin pred vodo. To dosežemo tako, da na površino nanesemo plast bitumna, ki jo nato segrejemo in zlepimo. Bitumenska hidroizolacija je trajna in vodoodporna ter se lahko uporablja tudi za zaščito pred korozijo in uhajanjem plina. Je odporna in zanesljiva – pazimo le, da so površine (beton), kamor bomo izolacijo nanašali osušene in izravnane.

Hidroizolacija temeljev stare hiše

Hidroizolacija temeljev stare hiše je lahko poseben izziv zaradi stanja temeljev in okoliščin, v katerih so temelji gradili. Najprej je treba pregledati temelje in jih hidroizolirati. Naslednji korak je izbira vrste hidroizolacije, ki jo bomo uporabili. Za stare hiše se pogosto priporočajo fleksibilne polimerne membrane kot je Izotekt, saj so prilagodljive in se dobro prilagajajo spremembam temeljev.

Če je temelj že prepusten, ga je treba očistiti raznih ostankov (npr. kamenja, peska) in očistiti korozije. Po čiščenju temelj premažemo s hidroizolacijskim materialom (npr. bitumensko ali polimerno membrano), ki ga prilepimo na površino temelja. Velja opozoriti, da je hidroizolacija temeljev starih hiš zahtevno delo in je priporočljivo, da se tega lotijo strokovnjaki, ki imajo izkušnje s tovrstnimi deli. Z izvedbo slednjega se ukvarjajo številna podjetja, zato pazljivo pri izbiri pravega. Cena in izvedba na temeljih varira od podjetja do podjetja.

Koliko stane hidroizolacija temeljev

Cena hidroizolacije temeljev se razlikuje glede na velikost temelja, vrsto hidroizolacije, lokacijo in drugih dejavnikov. V povprečju se cena hidroizolacije temeljev giblje od nekaj sto do več tisoč evrov. Za natančnejšo oceno je potrebno opraviti podrobno analizo temeljev in ugotoviti, katere vrste hidroizolacije so potrebne. Prav tako se lahko cena razlikuje, če se dela izvajajo na obstoječem objektu ali če gre za novogradnjo.

Fasade na ključ

Ste popolnoma brez skrbi. Od ogleda objekta dalje, naša ekipa poskrbi, za celoten projekt izdelave ali obnove fasade ter čiščenje okolice v najkrajšem možnem času.

Zanesljivost

Naše fasade izdelujejo najboljši strokovnjaki na tem področju. Bogate izkušnje imamo tako z obnovami, kot novo gradnjami. Na voljo smo vam od začetka projekta, do zaključnega sloja

Sodoben pristop

Nudimo najbolj kakovostne materiale, ki imajo dolgo življenjsko dobo. Uporabljamo najbolj sodobne pristope v svoje dobro delo smo tako prepričani, da ponujamo večletno garancijo.

Naši stranke o nas

Naše zadovoljne stranke

Teja Pavlovič

Priporočam

Pred vselitvijo v novo hišo je celotni družini manjkalo svoje – Toplotna črpalka in kvaliteten izvajalec fasade. Preiskala sem več ponudnikov in na koncu izbrala podjetje Ison. Zelo sem pikolovska, v času dražitev energije me je zanimala predvsem dobra izolacija, ker nama je cena položnice za ogrevanje narasla. Po nekaj mesecih fasada opravlja svoje delo, dodatno sva z možem vzela še storitev čiščenja. Dodatno, kar je bil zame velik plus: Izvajalec je po končanih delih pospravil ves odvečni omet in odpeljal odsluženi material.

Tina Korošec

Priporočam

Z možem sva že leta 2019 gledala po internetu za pre-montažo strešnega okna, ki bi zahtevala velik poseg v objekt, nakar sva se odločila še za menjavo fasade. Za storitev sva poprosila Fasaderstvo Ison, ki nama je od ogledu, poleg fasade, svetovalo še pri izbiri materialov. Nama je pomembna kvalitetna storitev, ki sva jo pri njih, vse do zaključnega dela, dobila v popolnosti.

Andrej Andrejaš

Izredno zadovoljen

Hitro, kvalitetno in zanesljivo.

Marko Medvedec

Priporočam

Fasada je bila dokončana v dogovorjenem roku, smo zelo zadovoljni z opravljenim delom. Rad bi pohvalil skupino Ison in njihove delavce, so zelo pridni in strokovni. Držali so se vsega, kar smo se dogovorili pred izvedbo del.

Pogosta vprašanja o izdelavi hidroizolacije

Kaj je vertikalna hidroizolacija hiše?

Se uporablja za zaščito zidov in temeljev pred vodo, ki priteka iz zemlje. Vertikalne hidroizolacije se delajo s plastičnimi folijami, asfaltnimi trakovi in poliuretanskimi maskami.

Kaj je horizontalna izolacija hiše?

Se uporablja za zaščito tal pred vodo, ki priteka skozi strop. Horizontalne hidroizolacije se delajo z uporabo asfaltnih trakv, poliuretanske maske in bitumenske mase.

Kaj je podložni beton?

Se uporablja za izravnavo neravnih tleh in za izboljšanje toplotne izolacije tal.

Kaj pomeni kapilarni dvig vlage?

Dvig kapilarne vlage povzroči bistveno bolj hladne zidove, zato za ogrevanje porabite več energije. Zato je kvalitetna toplotna izolacija še toliko bolj pomembna.

Kaj so metorne vode v objektih?

Predstavljajo veliko tveganje za zgradbe in infrastrukturo, saj povzročajo poškodbe, kot so plesen, propadanje materialov in korozijo. Zato je pomembno, da se meteornim vodam zagotovi ustrezno odvodnjavanje in da se uporabljajo hidroizolacijski sistemi za zaščito zgradb pred vlago.

Kakšno tveganje predstavlja vlaga iz zemlje?

Predstavlja veliko tveganje za zgradbe in infrastrukturo, saj povzroča poškodbe, kot so plesen, propadanje materialov in korozijo. Učinkvita izolacija preprečuje vlagi iz zemlje, da poškoduje vaš objekt.

Naši partnerji

Naši poslovni partnerji in dobavitelji

Želite najboljšo ponudbo?

Kontaktirajte nas