Izdelava fasade

+4 692 837

Pokličite nas

info@fasaderstvo-ison.com

Pišite nam

Izdelava fasade v vašem kraju

Obiščite nas

Izdelava energetsko učinkovite fasade

Izdelava fasade je ključna pri energetski učinkovitosti objekta. Pravilna namestitev izolacijskih plošč, dobro izdelan zaključni sloj in pravilna montaža okenskih polic pripomore k izdelavi fasade, ki vas bo učinkvito ščitila pred zunanjimi vplivi. Izvedba v našem podjetju poteka skrbno načrtovano, da zadostimo standardom, ki jih sledimo za zaščito hiše ali bloka.

Postopek izdelave fasade

Kakšen je postopek izdelave fasade?

Ogled objekta & ponudba

Naši strokovnjaki se oglasijo na lokaciji vašega objekta, kjer želite izdelavo hidroiolacije. Po pogovoru s stranko, pregledu objekta in vaših željah, pripravimo ponudbo in določimo predviden datum izvedbe del.

Izdelava hidroizolacije

Vso opremo zagotovimo mi. Uredimo novo hidroizolacijo ali saniramo dotrajano ter poskrbimo za odvoz odpadnega materiala. V skladu z dogovorom, lahko ocenimo še zahtevnost ostalih del okoli hiše.

Pregled hidroizolacije

S stranko na koncu pregledamo vsa izvedena dela in vaše zadovoljstvo, ki nam je ključno pri realizaciji projekta. Vodijo nas izkušnje iz preteklih let, ker nam je že veliko strank zaupalo izdelavo fasade.

Prepustite izdelavo fasade strokovnjakom

Vsaki stranki se posvetimo posebej, da skupaj dosežemo vaše zadovoljstvo. Izdelava fasade za vas ne bo nikjer tako hitra in preprosta.

Svetujemo vam od načrtovanja, izbire zaključnega sloja, debeline izolacije in uredimo vse potrebno za varna in učinkovita dela. Uporabljamo sodoben material, ki je v skladu s trendi fasaderstva 21. stoletja.

Strokovnost

Kvaliteta

Garancija

Strokovnjak svetuje

Vedno preverite in se odločite za pravilno izbiro izolacije.

Vgradnja polic bo bolj uspešna, če bodo pripravljene vnaprej.

Armirno mrežico izberemo pri načrtovanju fasade.

Vrste izolacijskih plošč so različne – skupaj bomo našli pravo rešitev za vas..

Brez skrbi – Objekt pred izdelavo fasade zaščitimo mi.

Jamčimo – Na opravljena dela nudimo garancijo.

Nasveti za izdelavo fasade

Izdelava fasade je zelo pomembna odločitev pri zaključnih delih na vašem bloku ali hiši. Velik poudarek mora biti na pravilni izvedbi, ki prihrani čas in optimizira stroške.

Pozorni moramo biti vse od pravilne priprave podlage, do zaključnega sloja. Izdelava fasade je projekt, ki ga v življenju ne delamo velikokrat, zato je pomembno, da je gradnja kvalitetna. Ne pozabimo še na vgradnjo okenskih polic in izbiro berve fasade.

Pozorni morate biti tudi pri izbiri zanesljivega izvajalca, izbiro kakovostnih materialov ter pred deli ustrezno pripraviti objekt. Z našimi partnerji ste brez skrbi, saj vam svetujemo in vse potrebno pripravimo sami. Z nami bo izdelava fasade za vas, sila preprosta.

Naše fasade in izdelava ostalih storitev je na najvišjem možnem nivoju. Za vsa izvedbena dela nudimo garancijo. Zelo veliko nam pomeni zadovoljstvo strank, zato vsa podjetja, ki delajo z nami dosegajo najvišje standarde. V skladu z možnostmi se vedno držimo tudi zastavljenih rokov.

1. Primerna temperatura za izvedbo fasade

Najbolj optimalna temperatura za izdelavo fasade je v mesecih, ko temepratura ponoči ne pade pod ledišče. Izdelavo fasade ne opravljamo v močnem dežju, vlagi ali vetru. V poletnih mesecih priporočamo zaščito v obliki zaščitnih gradbenih zaves, da se fasada ne pregreva.

2. Pravilna izbira in nanos fasadnega lepila

Nanos lepila za fasadne sisteme poteka neposredno na izolacijske plošče. Najbolj primerne za uporabo so sistemska fasadna lepila, saj opravljajo dvojno vlogo – uporabljamo jih za lepljenje izolacijskih plošč in za izvedbo armirnega sloja. Lepilo nanesemo v debelini okoli dveh centrimetrov. Če je podlaga gladka (OSB plošče, agepan, beton) , lepilo nanesemo po celotni površini, debelina naj ne presega enega centimetra. Izolacijske plošče nato vgradimo v najkrajšem možnem času, da z izsuševanjem lepila ne zmanjšujemo oprijema.

3. Pravilna izdelava armiranega sloja fasade

Izjemno pomemben del fasade je armiran sloj, ki preprečuje krčenje, zvijanje in raztezanje toplotne izolacije, kar lahko privede do razpok v zaključnem sloju. Velik poudarek moramo dati vgradnji armirne mreže (še posebej na robovih), ki je nalepljena v prvi sloj fasadega lepila. Vrata, robove oken pa še dodatno armiramo s fasadno mrežo dimenzije 20×20 cm, da preprečimo pokanje armirnega sloja na najbolj obremenjenem delu.

4. Ustrezno izdelana podlaga fasade

Osnova zadobro fasado je ustrezna priprava podlage, ki mora biti čista in suha. Pozorni moramo biti tudi, da je ravna in ne odstopa več kot centimeter na razdalji 4 metre. V kolikor ne zagotovimo enakomerne ravnosti podlage, povzročimo neenakomeren nanos in posledično sušenje lepila. Pred nanosom zaključnega ometa, mora biti podlaga popolnoma suha in stabilna, da ne pride do razpok na fasadi in posledično odstopanja zaključnega ometa. Ključno torej je, za kvalitetno izvedbo, da zagotovimo primerno podlago, kot smo jo opisali zgoraj.

5. Pravilna vgradnja toplotno izolacijskih plošča na fasado

Pri fasadi samo enio stvar ne vgrajujejo takoj – to so izolacijske plošče. In njihova kvalitetna vgradnja, je na koncu ključna za lep izgled fasade. Nano fasadnega lepila, mora prekrivati več kot 55 % celotne površine izolacijske plošče, v preostali del pa nabrizgamo poliuretansko peno (lahko tudi vstavimo del toploten izolacije), ki jo na koncu ustrezno obrežemo in zravnamo s površino plošče.

6. Izdelava zaključnega sloja

Zakljulčni sloj ima dvojno vlogo – nepremičnini da lep izgled in jo ščiti pred zunanjimi vplivi, kot so temperaturne spremembe, dež, vlaga, itd. Zaključni sloj nanašamo direktno na podlago, ki mora biti suha in pripravljena z vsemi potrebnimi postopki. Samo tako je lahko izdelava zaključnega sloja dovolj kvalitetna. Kako bo na koncu izgoledala fasada, poleg barv določa še izbira različnih granulacij v zaključnih ometih. V skladu z najbolj sodobnimi trendi se priporoča granulacija fasadnega ometa v debelini 2mm ter zaribani tehniki.

Fasade na ključ

Ste popolnoma brez skrbi. Od ogleda objekta dalje, naša ekipa poskrbi, za celoten projekt izdelave ali obnove fasade ter čiščenje okolice v najkrajšem možnem času.

Zanesljivost

Naše fasade izdelujejo najboljši strokovnjaki na tem področju. Bogate izkušnje imamo tako z obnovami, kot novo gradnjami. Na voljo smo vam od začetka projekta, do zaključnega sloja

Sodoben pristop

Nudimo najbolj kakovostne materiale, ki imajo dolgo življenjsko dobo. Uporabljamo najbolj sodobne pristope v svoje dobro delo smo tako prepričani, da ponujamo večletno garancijo.

Naši stranke o nas

Naše zadovoljne stranke

Teja Pavlovič

Priporočam

Pred vselitvijo v novo hišo je celotni družini manjkalo svoje – Toplotna črpalka in kvaliteten izvajalec fasade. Preiskala sem več ponudnikov in na koncu izbrala podjetje Ison. Zelo sem pikolovska, v času dražitev energije me je zanimala predvsem dobra izolacija, ker nama je cena položnice za ogrevanje narasla. Po nekaj mesecih fasada opravlja svoje delo, dodatno sva z možem vzela še storitev čiščenja. Dodatno, kar je bil zame velik plus: Izvajalec je po končanih delih pospravil ves odvečni omet in odpeljal odsluženi material.

Tina Korošec

Priporočam

Z možem sva že leta 2019 gledala po internetu za pre-montažo strešnega okna, ki bi zahtevala velik poseg v objekt, nakar sva se odločila še za menjavo fasade. Za storitev sva poprosila Fasaderstvo Ison, ki nama je od ogledu, poleg fasade, svetovalo še pri izbiri materialov. Nama je pomembna kvalitetna storitev, ki sva jo pri njih, vse do zaključnega dela, dobila v popolnosti.

Andrej Andrejaš

Izredno zadovoljen

Hitro, kvalitetno in zanesljivo.

Marko Medvedec

Priporočam

Fasada je bila dokončana v dogovorjenem roku, smo zelo zadovoljni z opravljenim delom. Rad bi pohvalil skupino Ison in njihove delavce, so zelo pridni in strokovni. Držali so se vsega, kar smo se dogovorili pred izvedbo del.

Pogosta vprašanja o izdelavi fasade

Koliko časa traja izdelava fasade?

Odvisno od zahtevnosti objekta. Za hišo okoli 14 dni.

Kakšni materiali so najboljši za izolacijo?

Za zunanjo toplotno izolacijo priporočamo stiropor EPS-T, na poševnih stenah EPS 70, EPS 100, EPS 150 ali EPS 200. Najcenejši je EPS-F stiropor, ki je tudi hitro nameščen.

Ali lahko zaradi slabe izolacije pride do plesni in alg?

Da. Pogoja za rast alg sta 2 – vlaga in svetloba. Da nastanejo na fasadi, mora biti zadoščeno določenim pogojem: vlaga, primerna podlaga, temperatura in kisel ph. Najbolj na udaru so vetrovne in sverne strani fasade, prav tako tudi senčne lege in podzidki. Na tem mestu pudarimo, da je kvalitetna fasada tista, ki ima kvalitetno izolacijo.

Kako stopim v kontakt?

Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca.

Naši partnerji

Naši poslovni partnerji in dobavitelji

Želite najboljšo ponudbo?

Kontaktirajte nas