Najlepše fasade hiš – Moderne barve fasad hiš

+4 692 837

Pokličite nas

info@fasaderstvo-ison.com

Pišite nam

Izdelava fasade v vašem kraju

Obiščite nas

Najlepše fasade hiš – Moderne barve fasad hiš

Lepota je relativna in je tako težko reči, katere so najlepše fasade hiš. Zelo odvisno je tudi od okusa vsakega posameznika. Vsekakor pa lahko rečemo, da so na voljo različne možnosti, zaradi katerih lahko vsak izbere barvo ali dizajn, ki mu najbolj odgovarja in v svojih očeh ustvari popolno fasado.

Najlepše fasade pa imajo nekaj skupnega in sicer je to izvirnost, harmonija in prijeten videz. Predvsem moderne barve fasad hiš imajo velike estetske kvalitete. Barve fasade so veliko pomembnejše, kot si morda lahko predstavljate. S pravilno uporabo barv lahko poudarite prednosti objekta ali diskretno skrijete nekatere arhitekturne pomanjkljivosti hiše.

Izbirajte med vrsto različnih modnih kombinacij barv fasade

Barva fasade bo poudarila in popestrila vsak objekt, sploh v kolikor boste tudi druge elemente (streha, okna, dekor) kombinirali  s fasado.

Različne fasade hiš omogočajo pestro barvno paleto in možnost kombinacije ter dekorja. Najbolj optimalna kombinacija je kombinacija dveh ali treh barv. Ena barva bo osnovna, drugi dve pa dekorativni. Za moderne barve fasad hiš je običajno značilno, da je osnovna barva svetlejša, ostali elementi fasade in dekorja pa so temnejši. Morda je to tudi univerzalna metoda ali rešitev, ki je pravzaprav uporabna v vseh situacijah.

Za navdušence sodobne tehnologije je na voljo kar nekaj načinov za eksperimentiranje z barvami fasade, običajno so na voljo pri specializiranih spletnih straneh proizvajalcev barv in lakov.

Zelo pomembno je razmisliti o združljivosti različnih barv. Le primerna kombinacija bo tudi uspešna in bo ustvarila poseben in lep videz.

Dekoracija fasad, ki bo dosegla videz moderne fasade bo izjemna tudi, zaradi različnih materialov, kateri bodo dodatno poudarili prefinjeno barvo in izpostavili tisto, po čemer bo hiša prepoznavna. V veliko primerov lahko tudi zakrije razne pomanjkljivosti. Ne glede na to, ali govorimo o lesenih dekoracijah, kamnu, opeki ali drugemu materialu – vsi ti materiali in možnosti kombiniranja lahko  spremenijo videz objekta do nerazpoznavnosti. Pomembno je vedeti, da prave kombinacije ustvarjajo visokokakovosten arhitekturni videz objekta.

Kaj vse je treba upoštevati pri izbiri barve fasade?

Da bo fasada navduševala s svojim izjemnim videzom in, da lahko rečemo, da je moderna fasada, bo potrebno upoštevati nekaj dejavnikov, ki močno vplivajo na primerno izbiro fasade.

Pri izbiri barve fasade je treba upoštevati podnebje in geografsko lego, namen objekta, tehnične lastnosti, dimenzije, vrsto zaključnih materialov, itd.

Pravilno kombinirana barvna paleta bo objektu dala posebno osebnost in izvirnost. Zato je pri izbiri barve nujno upoštevati (ne glede na število različnih kombinacij in barv), da so odtenki, ki izvirajo iz iste barve, med seboj popolnoma združljivi. Če želite klasičen videz, ki je tudi vedno moderen, izbirajte naravne barve.

Moderne barve fasada za hišo

Modni trendi se sicer hitro spreminjajo, kar pa je nekoliko drugače pri izbiri barve za fasado in drugih gradbenih storitev. Namreč, ne predstavljamo si, da bi se moda na tem področju tako hitro spreminjala, da bi morali vsako leto menjati barvo fasade. Vse barve so pravzaprav priljubljene in moderne, tudi rabljene. Tako, da ko govorimo o modernih barvah fasade imamo v mislih najbolj priljubljene barve fasad v zadnjem času.

Zelo priljubljena je kombinacija belih in sivih odtenkov. V vsakem primeru pa je pomembno ustvariti pravo razmerje med barvami in kombinacijami, da bo objekt harmoničen. V nasprotnem primeru lahko pretiravanje z barvo ustvari videz, katerega si morda niste želeli.

Že od nekdaj so svetle barve fasad zelo priljubljene, saj vizualno povečajo velikost same stavbe. Priljubljene so tudi zato, ker jih je možno enostavno kombinirati z ostalimi barvami.

Med modnimi barvami fasad hiš je zelena, ki se odlično ujema z okolico in se pogosto uporablja za okrasitev ali dekoracijo fasad.

Moderne barve priporočajo tudi nekatere druge barvne odtenke, kot so vijolična in v nekaterih primerih tudi črna barva.

V zadnjem času je zelo zanimiva in uporabljena barva pistacije. Uporablja se predvsem kot dekorativna barva.

Pomembno je vedeti, da lahko napačna barvna paleta pokvari lepoto arhitekture, pri izbiri barve za fasado je treba paziti tudi na pravilno poudarjanje njenih elementov (okna, vrata, streha).

Moderne barve fasad hiš so celota kombinacije barve fasade in barve drugih fasadnih elementov

Funkcija strehe, vrat, oken in nenazadnje fasada, ni zgolj le zaščita pred vremenskimi vplivi, pač pa so tudi pomemben element dekorja objekta. Zato je pomembno, da skrbno izberete glavno barvno paleto in pravilno združite vse barvne možnosti.  

V prvi vrsti pripravite načrt, katera kombinacija barv bo najuspešnejša. Običajno si sam lastnik že zamisli možnosti, seveda pa lahko poiščete tudi pomoč strokovnjaka, kateri bo znal ustrezno svetovati in predlagati, upoštevajoč vse lastnosti in elemente določenega objekta. Poleg harmonične kombinacije barv, vam lahko strokovnjak svetuje tudi pri izbiri zaključnega materiala. Na voljo so vam tudi različne sodobne tehnologije, s pomočjo katerih si olajšate izbiro barve in katere omogočajo enostavno izdelavo digitalne podobe vašega doma.

Če želite doseči popolno podobo in slog vašega doma je nujno razmisliti o tem, kako izbrati profesionalno barvno kombinacijo fasade in drugih elementov. Izbira bo odvisna od ciljev lastnika. Zelo pomembno je, da izbirate barve, katere bodo sorodne in združljive z barvo strehe, vrat, okni, itd. Le popolne kombinacije bodo ustvarile harmonijo med vsemi elementi in fasado.

Če poznate značilnosti barvnih kombinacij, ne bo težko izbrati barve fasade. Tako moderna, kakor tudi klasična in precej priljubljena možnost, je kombinacija temne strehe s svetlimi stenami. Aktivna uporaba sive barve je postala posebna modna novost. Vedno moderne barve so tudi nevtralne, saj odlično dopolnjujejo kateri koli objekt in zmanjšajo učinek drugih barv. Modne smernice narekujejo, da lahko drznejše in temne barve kombinirate s svetlimi barvami in jih varno uporabite predvsem na manjših površinah.

Z različnimi barvnimi kombinacijami fasade in drugih elementov, objektu zagotovite raznolikost in izvirnost.

Vedno se omejite le na določene barve in barvne kombinacije, saj bi lahko pretirana izbira, predvsem nezdružljivih barv, ustvarila popolnoma nasproten učinek od pričakovanega ali želenega.

Zaključek

Proces gradnje hiše se ne konča s pokrivanjem strehe. Namreč, zelo pomembna je faza fasade, pri kateri se je potrebno še posebej potruditi, glede na to, da je fasada tista, ki ustvarja prvi vtis in privablja poglede ter skrbi za estetsko kakovost in udobje. Zato je pomembno ustvariti pravo kombinacijo barv vseh ključnih elementov objekta, predvsem zunanjosti. Le tako bo videz objekta privlačen.

Ne glede na vaš okus in prefinjenost, možnosti za ustvarjanje popolnega estetskega videza vašega doma, je veliko. Če niste prepričani se za pomoč obrnite na strokovnjaka.   

Leave a Comment

Naši partnerji

Naši poslovni partnerji in dobavitelji

Želite najboljšo ponudbo?

Kontaktirajte nas