Obnova fasade

+4 692 837

Pokličite nas

info@fasaderstvo-ison.com

Pišite nam

Izdelava fasade v vašem kraju

Obiščite nas

Obnova fasade hiše ali bloka

Fasada je obleka in ščit hiše in ostalih nepremičnin. Z leti se stara in je podvržena različnim poškodbam. Zato fasada na nekaj 10 let potrebuje kvalitetno obnovo.

Postopek izdelave fasade

Kakšen je postopek izdelave fasade?

Ogled objekta & ponudba

Naši strokovnjaki se oglasijo na lokaciji vašega objekta, kjer želite izdelavo hidroiolacije. Po pogovoru s stranko, pregledu objekta in vaših željah, pripravimo ponudbo in določimo predviden datum izvedbe del.

Izdelava hidroizolacije

Vso opremo zagotovimo mi. Uredimo novo hidroizolacijo ali saniramo dotrajano ter poskrbimo za odvoz odpadnega materiala. V skladu z dogovorom, lahko ocenimo še zahtevnost ostalih del okoli hiše.

Pregled hidroizolacije

S stranko na koncu pregledamo vsa izvedena dela in vaše zadovoljstvo, ki nam je ključno pri realizaciji projekta. Vodijo nas izkušnje iz preteklih let, ker nam je že veliko strank zaupalo izdelavo fasade.

Prepustite obnovo fasade strokovnjakom

Vsaki stranki se posvetimo posebej, da skupaj dosežemo vaše zadovoljstvo. Izdelava fasade za vas ne bo nikjer tako hitra in preprosta.

Svetujemo vam od načrtovanja, izbire zaključnega sloja, debeline izolacije in uredimo vse potrebno za varna in učinkovita dela. Uporabljamo sodoben material, ki je v skladu s trendi fasaderstva 21. stoletja.

Strokovnost

Kvaliteta

Garancija

Strokovnjak svetuje

Vedno preverite in se odločite za pravilno izbiro izolacije.

Vgradnja polic bo bolj uspešna, če bodo pripravljene vnaprej.

Armirno mrežico izberemo pri načrtovanju fasade.

Vrste izolacijskih plošč so različne – skupaj bomo našli pravo rešitev za vas..

Brez skrbi – Objekt pred izdelavo fasade zaščitimo mi.

Jamčimo – Na opravljena dela nudimo garancijo.

Nasveti za izdelavo fasade

Izdelava fasade je zelo pomembna odločitev pri zaključnih delih na vašem bloku ali hiši. Velik poudarek mora biti na pravilni izvedbi, ki prihrani čas in optimizira stroške.

Pozorni moramo biti vse od pravilne priprave podlage, do zaključnega sloja. Izdelava fasade je projekt, ki ga v življenju ne delamo velikokrat, zato je pomembno, da je gradnja kvalitetna. Ne pozabimo še na vgradnjo okenskih polic in izbiro berve fasade.

Pozorni morate biti tudi pri izbiri zanesljivega izvajalca, izbiro kakovostnih materialov ter pred deli ustrezno pripraviti objekt. Z našimi partnerji ste brez skrbi, saj vam svetujemo in vse potrebno pripravimo sami. Z nami bo izdelava fasade za vas, sila preprosta.

Obnova fasade v primeru poškodb

Prenovo fasade priporočamo v primeri poškodb različnih slojev in dotrajanosti fasade. Pozorni morate biti, če so na fasadi alge ali razne plesni, ki poškodujejo barvni sloj. Zelo pozorni morate biti, če je poškodovana toplotna izolacija, kar pomeni manjšo energetsko učinkvitost objekta in dražje položnice za ogrevanje, saj je slednje ključni porabnik energije v vašem domu. Zato je, poleg izgleda, zaščita in dobra izolacija dotrajane fasade ključna. Mnogokrat je poškodovan ali dotrajan tudi omet, ki začne prepuščati vodo, ki škodi notranjemu sloju fasade.

Menjava barve fasade

V veliko primerih so sloji fasade popolona v redu in se stranke odločijo za estetsko prenovo nepremičnine. Slednje pomeni svež nanos (barvnega) ometa, ki polepša fasado. Po naših izkušnjah je fasado dobro osvežiti na vsakih 10 let, zaradi vremenskih vplivov. Ker živimo na različnih krajih, se lahko ti vremenski vplivi razlikujejo, zato se določene fasade lahko starajo hitreje. Za popolnoma spremenjen videz objekta, si omislite nov zaključni fasadni sloj, kar je dražji poseg, pa vendar še vedno pomemben.

Z obnovo fasade do večje energetske učinkovitosti

Ključ do večje enregtske učinkovitosti je obnova toplotne izolacije fasade objekta. Po standarnih je minimalna debelina toplotne izolacije 15-18 cm. V kolikor vaš objekt ne dosega te debeline fasade, je smiselno razmisliti o obnovi. S tem se občutno zmanjša stroške ogrevanja, ki je največji porabnik energije vašega doma. Debelina toplotne izolacije, ki jo mi priporočamo je okoli 25 cm.

Debelina toplotne izolacije

Že pri lokaciji vašega objekta, lahko določimo najbolj ustrezno debelino toplotne izolacije, ker na to vpliva več zunanjih dejavnikov. Pri novogradnjah težav ni, saj potrebno debelino izolacije izračuna že gradbeni fizik po naročilu arhitekta. Pri obnovi fasade pa si moramo tovrsten izračun priskrbeti sami, kar pa se nam na koncu izplača, saj skoraj 70 % izgub toplote v objektu pride zaradi slabe izolacije fasade.

Obnova zaključnega sloja fasade

Za prenovo fasade se stranke največkrat odločajo zaradi dotrajanosti zaključnega sloja fasade, ki vpliva tako na videz objekta, kot energetsko učinkovitost. Če se odločite za obnovo zaključnega sloja fasade, je pomembno, da izberete karseda kvalitetne materiale. Pri ogledu objekta, vam bomo svetovali, kaj izbrati, da bo vaša nepremičnina delovala urejeno in bila prijetna za bivanje. Ključno vlogo pa pri izbiri materiala igra izdano gradbeno dovoljenje, ki natančno predpisuje svobodo izbiro materialov v okolju, kjer prenavljate fasado. To je še posebej pomembno, če prenavljate spomeniško zaščiten objekt, ker vsi materiali, ki so dostopni na trgu niso dovoljeni za uporabo.

Zaključni ometi za različne namene

Razklikujemo različne fasadne sisteme, ki se med sabo razlikujejo po prepustnosti, vodoodbojnosti, barvi in odpornosti na plesni ter alge. Na njihovo lastnost vpliva različno vezivo. Če bo toplotna izolacija iz polistirena, potem lahko izberete katerikoli zaključni sloj, pri mineralnih volnah, pa se je akrilnemu, ki je povsem vodoodbojen in neparoprepusten, in mineralnemu ometu bolje izogniti.

EKO sklad za obnovo fasade

Obmova fasade je lahko velik strošek, zato je smotrno, da preverite možnost sofinanciranja s strani EKO sklada, ki predpisuje standarde, ki jih mora doseči vaša obnovljena fasada. Obiščite njihovo spletno stran za več informacij.

Fasade na ključ

Ste popolnoma brez skrbi. Od ogleda objekta dalje, naša ekipa poskrbi, za celoten projekt izdelave ali obnove fasade ter čiščenje okolice v najkrajšem možnem času.

Zanesljivost

Naše fasade izdelujejo najboljši strokovnjaki na tem področju. Bogate izkušnje imamo tako z obnovami, kot novo gradnjami. Na voljo smo vam od začetka projekta, do zaključnega sloja

Sodoben pristop

Nudimo najbolj kakovostne materiale, ki imajo dolgo življenjsko dobo. Uporabljamo najbolj sodobne pristope v svoje dobro delo smo tako prepričani, da ponujamo večletno garancijo.

Faze prenove fasade

1. faza: Priprava dokumentacije

Tu opravimo vse potrebne meritve in projektno dokumentacijo, da je obnova fasade sploh mogoča.

2. faza: Izbira materialov

V tem delu se odločimo za izbiro fasadne obloge, izolacije in ostalih materialov.

3. Faza: Odstranitev stare fasade

Faza pride v poštev le, če ima vaša stara hiša že obstoječo fasado. Slednjo tako odstranimo, da lahko začnemo z gradnjo nove.

4. Faza: Izdelava nove fasade

V tem delu obnove zamenjamo izolacijo in poskrbimo za vse detajle, da lahko uspešno namestimo novo fasado.

5. Faza: Zaključna dela

V zaključnih delih se namesti še žlebove, cevi, okna in opravijo ostala potrebna opravila, da vaš dom uredimo v skladu z vašimi željami.

Naši stranke o nas

Naše zadovoljne stranke

Teja Pavlovič

Priporočam

Pred vselitvijo v novo hišo je celotni družini manjkalo svoje – Toplotna črpalka in kvaliteten izvajalec fasade. Preiskala sem več ponudnikov in na koncu izbrala podjetje Ison. Zelo sem pikolovska, v času dražitev energije me je zanimala predvsem dobra izolacija, ker nama je cena položnice za ogrevanje narasla. Po nekaj mesecih fasada opravlja svoje delo, dodatno sva z možem vzela še storitev čiščenja. Dodatno, kar je bil zame velik plus: Izvajalec je po končanih delih pospravil ves odvečni omet in odpeljal odsluženi material.

Tina Korošec

Priporočam

Z možem sva že leta 2019 gledala po internetu za pre-montažo strešnega okna, ki bi zahtevala velik poseg v objekt, nakar sva se odločila še za menjavo fasade. Za storitev sva poprosila Fasaderstvo Ison, ki nama je od ogledu, poleg fasade, svetovalo še pri izbiri materialov. Nama je pomembna kvalitetna storitev, ki sva jo pri njih, vse do zaključnega dela, dobila v popolnosti.

Andrej Andrejaš

Izredno zadovoljen

Hitro, kvalitetno in zanesljivo.

Marko Medvedec

Priporočam

Fasada je bila dokončana v dogovorjenem roku, smo zelo zadovoljni z opravljenim delom. Rad bi pohvalil skupino Ison in njihove delavce, so zelo pridni in strokovni. Držali so se vsega, kar smo se dogovorili pred izvedbo del.

Pogosta vprašanja o obnovi fasade

Koliko stane obnova fasade hiše?

Obnova fasade je lahko drag strošek, ki pa se s kvalitetno gradnjo povrne v obliki manjše porabe energije. Lahko izberete več bolj ali manj dragih rešitev – dražje/cenejše barve, omet. pri fasadah na končno ceno tako vpliva veliko dejavnikov, ki pa jih uredimo skupaj na ogledu, da bo obnova za vas cenovno najbolj ugodna.

Koliko stane obnova fasade stare hiše?

Priporočamo, da nam glede vaše dileme pošljete povpraševanje. Glede na starost hiše je obnova fasade vsekakor smotrna in potrebna. Sam obseg del in kako starost fasade že vpliva na notranjost nepremičnine, pa uredimo na ogledu. Za različne hiše obstajajo različna pravila in pogosto se tudi stroški prenove razlikujejo od stranke do stranke.

Kdaj je pravi čas za obnovo fasade?

Ko želimo osvežiti izgled naše nepremičnine, ima fasada poškodbe (so na njej razpoke) in če želimo večjo energetsko učinkovitost stavbe. Morda pa vam zgolj ni všeč barva in si po nekaj letih želite osvežitve. Brez skrbi, naši strokovnjaki so vam na voljo.

Ali obnovljena fasada zmanjša obremenitev za okolje?

Kvalitetna obnova fasade pomeni tudi manjšo obremenitev za okolje, saj so slabo izolirane fasade stavbe lahko zelo potratne za okolje. Pomembno je izbrati kvaliteten material, poskrbeti, da bo izolacija ustrezna in hkrati obnoviti objet po sodobnih standardih. Samo tako bomo lahko uživali v topli notranjosti hiše in hkrati ne izpuščali preveč energije v nič.

Ali obnovljena fasada izboljša požarno varnost?

Ob prenovi starejše hiše, moramo upoštevti tudi stopnjo požarne varnosti fasade. Pomembna sta dva dejavnika – izbira dobrih materialov, ki se tudi estetsko podajo vaši hiši in izbira ognjevarnega stekla na oknih. Oboje sicer poveča strošek obnove, vendar se hrati poveča tudi požarna varnost hiše.

Naši partnerji

Naši poslovni partnerji in dobavitelji

Želite najboljšo ponudbo?

Kontaktirajte nas